REKLAMA

OTAZNIKY hotnews

PRÁVĚ VYSÍLÁME – SLEDUJTE ŽIVĚ TELEVIZNÍ STANICI i-Vysočina.cz – INFORMUJEME O VŠEM  

PRÁVĚ VYSÍLÁME – SLEDUJTE ŽIVĚ TELEVIZNÍ STANICI i-Vysočina.cz – INFORMUJEME O VŠEM  

nemocnice_havlickuv_brodKRIZE V NEMOCNICÍCH TRVÁ! Lékaři na Vysočině jsou připraveni své výpovědi podané k 1. březnu v rámci odborářské akce Děkujeme, odcházíme stáhnout zpět, dosud tak však neučinili. Agentuře Mediafax to v sobotu řekla krajská koordinátorka tamního Lékařského odborového klubu Šárka Drinková z havlíčskobrodské nemocnice.

"Jsme připraveni naplnit memorandum, které jsme podepsali a v pondělí, jakmile nás k tomu Martin Engel vyzve, své výpovědi vzít zpátky," řekla agentuře Mediafax Drinková. Zároveň zdůraznila, že k tomu lékaři přistoupí až v okamžiku, kdy bude jasné, jak dopadne osud jejich předáka a stejně tak i kolegů z uherskohradišťského špitálu, které odmítá vzít zpět tamní ředitel Antonín Karásek.

Devětatřicetiletá internistka Drinková v souvislosti s víkendovou eskalací sporu nabádá ke klidu a rozumnému uvažování. "Potlačme emoce a jednejme. My lékaři rozhodně podepsané memorandum torpédovat nechceme," řekla. Dodala, že do středy nicméně zřejmě žádné definitivní rozřešení situace známé nebude. Za vyhrocením situace s ohlášeným nemožným návratem šéfa LOK Engela na své pracoviště do vinohradské nemocnice vidí stejně jako řada dalších lékařů na Vysočině politický spor mezi TOP 09, odkud pochází ministr zdravotnictví Leoš Heger, a ODS, jejíž zájmy hájí ředitel vinohradského špitálu Marek Zeman.

REKLAMA

"Situace je prekérní. Nyní už snad ani nejde o spor mezi lékaři a vládou, jako o souboj o zákulisní politické body," dodala Drinková.

Samotní lékaři na Vysočině mají podle Drinkové příslib ředitelů všech pěti nemocnic v kraji, že všech 420 rebelujících lékařů vezmou nazpět. V případě, že by všichni k 1. březnu skutečně odešli, zdravotnictví by se na Vysočině zhroutilo - ve výpovědi je totiž nyní sedmdesát procent lékařů v kraji.

zdroj: MEDIAFAX

 


REKLAMA