Letošní Ples v Opeře, který se uskuteční 5. února, nabídne svým hostům delikatesy české kuchyně. Osmichodovému menu bude vévodit salát z českých ráčků s lanýžovým toustem nebo kaštanové pyré se šlehačkou, agentuře Mediafax to sdělila organizátorka akce Zuzana Vinzens.
Osmichodové degustační menu připravuje šéfkuchař Jaroslav Sapík se synem Pavlem. "Občerstvení nebude formou rautu, ale každý host bude obsloužený individuálně. Máme na to více než 100 číšníků a 50 kuchařů," řekl Jaroslav Sapík.
Některá jídla vznikají přímo pro Ples v Opeře, stejně tak jako domácí pivo. Salát z českých ráčků s lanýžovým toustem se bude podávat jako předkrm, krém z husích jater foie gras zjemněný koňakem jako polévka, mezichod bude tvořit zapečené telecí ragú a z teplých jídel budou k mání loupaná hovězí plec na víně a mandlové krokety, kachní prsíčko na lesním medu a zelenina, český zajíc na smetaně s petrželovými knedlíčky. Jako sladkou tečku nabídnou organizátoři kaštanové pyré se šlehačkou, nebo čokoládový dortík se zlatým houslovým klíčem.
Patronát nad plesem převzala kambodžská princezna Norodom Arunrasmyová.
Ples slavnostně zahájí ve 20 hodin moderátorská dvojice Dara Rolins a Petr Vondráček. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční předtančení Bohemia Baletu, operní árie v podání Marie Fajtové, vystoupení Jiřího Korna a skupiny 4TET, kambodžských tanečnic a živý koncert s názvem Tribute to Frank Sinatra. Po půlnoci proběhne živý koncert v podání brněnského B Side Bandu a zpěváků Vojty Dyka a Terezy Černochové. "Kambodžské dívky zatančí tradiční tanec apsara. Velmi se dbá na to, aby byla zachována původní choreografie," řekla programová ředitelka Renata Sabongui.
Návštěvníci se mohou těšit i na tombolu. Hlavní cenou je zájezd do Kambodži v hodnotě 200 tisíc korun. V tombole budou i postel Hastens v ceně 170 tisíc korun nebo šperky Boucheron za 100 tisíc korun. Ples v Opeře 'myslí' i na charitu. Peníze, které se vyberou za vstupenky do tomboly, se poté rozdělí mezi kambodžský Červený kříž a Nadaci Terezy Maxové dětem.
V ceně vstupenek, které se pohybují od tří do osmi tisíc korun, je degustační menu o pěti chodech od předních českých šéfkuchařů v čele s Jaroslavem Sapíkem, víno, šampaňské, míchané nápoje, nealkoholické a teplé nápoje a ochutnávka několika druhů skotské whisky. Kapacita sálu je 600 míst. "V současné době nám zbývá v prodeji pouze 15 vstupenek na druhý balkon," řekla Mediafaxu Vinzens.
zdroj: MEDIAFAX
Plesu v Opeře bude vévodit osmichodové degustační menu
- Podrobnosti